Peter de Haan

Peter de Haan

Peter de Haan

De mogelijkheid om te communiceren met de ‘andere wereld’ hoort bij de menselijke conditie. Het is net zo normaal -en noodzakelijk – als slapen en dromen. Daarom is Sjamanisme in welke vorm dan ook nog steeds actueel.

Sjamanisme is onze Spirituele root die het onderzoeken waard is.

Al vijftien jaar begeef ik, Peter de Haan mij op het Sjamanenpad, eerst als leerling en assistent van Daan van Kampenhout. Daarnaast heb ik veel eigen groepen op weg geholpen, onder meer bij ‘Rattle & Drum’.  De cursussen vonden plaats in het toenmalige OIBIBIO in Amsterdam en in het Rotterdamse DJOJ.

Ik geef algemene lessen in Sjamanistische technieken, zoals trance, healing en hulpvragen in andere realiteiten. Maar mag ook graag met een groep een specifiek thema verder uitdiepen. Het gebruik van de stem en de trommel zijn één van mijn krachten die mijn lessen tot een diepe ervaring maken. Daarnaast versta ik de kunst de lessen te vertalen naar alledaagse situaties, waardoor de lessen ook hier en nu betekenis krijgen.

Daarnaast ben ik deskundig op gebieden als het uitvoeren van reinigingen in woningen en op plekken die door mensen worden gemeden. Het medicijnwiel is voor mij een onmisbaar hulpmiddel om te verklaren en healing te brengen.

Twee TV optredens van mij met sjamanisme als onderwerp:

Alweer uit 2010 deze Man bijt hond aflevering waar ik met de kerstbomen praat om te horen wat zij weten van de huisgenoten. Hier de link naar die aflevering.

Hier onder een uitzending op Rotterdam TV over mijn werk als sjamanistische leraar.

Shares