Nemoland Westerpark

NEMOLAND WESTERPARK

Waar is het?

NEMOLAND WESTERPARK
Overbrakerpad 2 – 1014 AZ Amsterdam

In het nieuwe Westerpark op het terrein van de Schooltuinen, naast de Kinderboerderij, achter de Begraafplaats Barbara, in het Stadsdeel Westerpark.

Hoe kom ik er per fiets

De mooiste wandeling is vanaf de Haarlemmerpoort (tram 3, bus 18, 21). Neem in het Westerpark het hondenpaadje rechts tegen de spoordijk aan. Blijf dit pad langs de spoordijk volgen tot aan de Kinderboerderij. Rechts van de Kinderboerderij is het hek van de Schooltuinen. Rechts achter de gebouwen van de Schooltuinen is het centrum van Nemo. Je kunt ook lopen vanaf de Van Hallstraat of Begraafplaats Barbara: zie boven. Fietsen is gemakkelijk. Je rijdt het Westerpark door tot aan de kruising bij de Kinderboerderij: zie boven.

Per openbaar vervoer- Eindpunt Tram lijn 5 in de Van Hallstraat of Bus 21 halte Haarlemmerweg bij de Van Hallstraat.of bus 22 Transformatorweg bij Begraafplaats BarbaraLoop vanaf de Van Hallstraat het Westerpark in. Loop rechtdoor tot het grote fietspad. Je ziet voor je de Kinderboerderij. Loop rechts om de Kinderboerderij. Naast de Kinderboerderij is een groot hek en een bord met ‘Schooltuinen’ en ‘Nemo’. Het hek is overdag altijd openen. Loop het terrein van de Schooltuinen over. Rechts achter de gebouwen van de Schooltuinen is het centrum van Nemo.

Met de auto

Neem de A10, de ring rond Amsterdam, richting Coentunnel. Neem de eerste afslag voorbij de afslag Haarlem. Dit is de afslag S102 Westpoort. Ga meteen rechtsaf: de Transformatorweg, richting centrum. Na ongeveer een kilometer zie je een spoorviaduct. Ca. 250 meter vóór dit viaduct moet je naar rechts. Daar staat langs de weg een bordje: Begraafplaats Barbara. Op de Spaarndammerdijk ga je naar links en je parkeert je auto vóór de begraafplaats. Er is daar betaald parkeren, maar het kost maar 10 cent per uur.Ga lopend verder. Het is nu nog ca. 10 minuten lopen. Volg de Spaarndammerdijk. Die buigt naar rechts, het Overbrakerpad. Loop verder onder het spoorviaduct. Na een meertje is een weg naar rechts met een groot hek en een bord met Schooltuinen en Nemo. Het hek is overdag altijd openen. Loop het terrein van de Schooltuinen over. Nemoland ligt rechts achter de gebouwen van de Schooltuinen .

nemoland westerpark

Shares